Fifa 09

Tutaj możemy pisać o wszystkim co nie jest związane z serwisem.

Czy myślisz że ea wprowadzi znaczące zmiany w modelach i teksturach stadionów?

Tak
5
71%
Nie
2
29%

Liczba głosów : 7

Fifa 09

Postprzez mati 28 sie 2008, o 19:33

No właśnie, wychodzi już niedługo, demo już tuż tuż, czas żeby zacząć się zastanawiać jak to będzie z tymi stadionami.Podobno ma być aż 15 nowych stadionów (coś mi się nie chce wierzyć), tak wyczytałem w jakimś serwisie.
No ale nas najbardziej interesuje jak to będzie z konwersją... bo tak jak patrze na te poprzednie wydania i na to że nic się nie zmieniało pod względem struktury stadionów od fify 06 to myślę że w tym roku wreszcie coś zmienią, tzn co dokładnie... ja myślę że może ulec zmianie numerowanie partów(tak przynajmniej robili zawsze żeby mieć wymówkę że coś zmienili) no i pozatym to kolejność w fsh, więc może być problem, trzeba będzie nowego ofi toola a z tego co ja wiem to ekipa ecp się rozpadła w tym arushan i hercules- twórcy ofitoola, hehe chyba trzeba będzie odpalić c++ buildera i pisać konwerter, ale puki co miejmy nadzieję że nic się nie zmieni i konwerty będą szły masowo :)

zachęcam do dyskusji... wszystkich forumowiczów! :)
mati
Administrator
Administrator

Re: Fifa 09

Postprzez Kolos 28 sie 2008, o 19:55

Ja osobiście nie myślę, że coś zmienią. Może pare stadioników dodadzą, ale to tylko kilka naprawdę. Co do tej konwersji nawet lepiej jak pozostanie tak jak jest, bo w końcu dzisiejszy sposób konwersji nie jest bardzo skomplikowany, choć oczywiście zawsze może być lepiej ;) Stawiam jednak na opcję "nie".

Pozdro!
Kolos
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez barwiej 28 sie 2008, o 22:23

Ja myślę , że zrobią kibiców i mórawę 3d. Mogli by też zrobić , aby kibice wymachy np. szalikami lub flagami , albo zapalali race świetlne. Fajnie by było , ale raczej tak nie będzie.
barwiej
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez Korus 29 sie 2008, o 09:01

Zmiany będą ale jak duże ? Tego nie wie nikt. Ja liczę na większe tekstury 512x512(albo nawet 1024x1024) odrazu bez zmniejszania bo po zmniejszeniu tekstury tracą jakość :( . Z modelami myślę że będzie większa rewolucja niż myślimy... Nowa FIFA nowe Nadzieje xD ale tak na poważnie to argumentem do tego jest niewątpliwie nowy silnik graficzny, tudzież panowie od EA muszą wprowadzić nowe bardziej realistyczne modele bo stare z fify 8 nie będą się ładnie prezentowały ^-^ . Co do tej konwersji to tu się trochę obawiam bo wiadomo model zrobić nie problem tylko czy EA nie wprowadzi nowego template? Ciężko teraz powiedzieć co kolwiek o robocie stadionów xD. Musimy poczekać na demko i próbować konwersji na wszystkie możliwe sposoby :D a na pewno w czymś się połapiemy :D
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez mati 29 sie 2008, o 09:02

ja gdzieś na jakimś filmiku widziałem że pierwsze rzędy kiboli były 3d i animacja była powalająca ale ot chyba xbox był więc o takim czymś nie ma co marzyć na pc, chociaż pamiętam że podajże w nhl'u 06 wszyscy ludzie w hali byli 3d ;]
mati
Administrator
Administrator

Postprzez Korus 29 sie 2008, o 10:35

Mati nie porównuj NHL/NBA do FIFY bo NBA 99 miało lepszą grafikę od fify 08 xD Chociaż byłby problem z tymi kibicami przy konwercje 3D tak mi się wydaję ... ;]
Obrazek
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości"
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez mati 29 sie 2008, o 10:45

no niestety muszę się z Tobą zgodzić, zawsze fifa była bardziej okrojona od innych gier ea...
jak odkurzą silnik to można się spodziewać globalnej zmiany w modelach, rozszerzenia, kompresja itp jednym słowem jeśli "bigi" zostaną to wszystko będzie można zedytować ;]
mati
Administrator
Administrator

Postprzez Korus 29 sie 2008, o 11:15

Damy Radę xD w Końcu to My Polacy :D nie ma dla nas nic trudnego :D

@BTW ostatnio widziałem jak gościu wypił pół litra w 21 sekund xD
Obrazek
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez mati 11 wrz 2008, o 12:19

no to demko wydane, ja jeszcze ściągam, ciekawy jestem czy na moim sprzęcie pójdzie wogóle...
mati
Administrator
Administrator

Postprzez Korus 11 wrz 2008, o 15:51

mi chodzi ale to ledwo ledwo tnie trochę ale da się przeżyć xD Próbowałem otworzyć baze danych ale chyba coś mi nie poszło xD chciałem wgrać stadion Legii. Trzeba znaleźć sposób na wgrywanie stadionów :D Wiecie też co zauważyłem ? Otwierając baze danych dema w CM 08 są inne wymiary tekstur w stadionach ;] nieba jest 512x256 a było 512x128 ale to chyba nic nie znaczy xD.
Obrazek
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez mati 11 wrz 2008, o 15:54

hehe u mnie śmiga ale do czasu, gra sie załaduje ale jak ma wyrenderować piłkarzy tzn przełącza się już do tego tunelu to wywala ;] chyba za mało ramu i komp się poprostu dławi, nie wiecie czy jest już jakiś demo expandera czy cuś do zmiany ustawień ?
mati
Administrator
Administrator

Postprzez Korus 11 wrz 2008, o 19:17

no właśnie też oczekuje takie edytora ;d Mati próbowałeś wyłączyć nie potrzebne procesy? W ustawieniach weź na najniższe detale może coś pójdzie xD
Obrazek
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez Korus 12 wrz 2008, o 16:42

Znalazł ktoś sposób na odpalenie bazy danych dema ?
Obrazek
Korus
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez barwiej 14 wrz 2008, o 12:21

U mnie śmiga idealnie na najwyższych wymaganiach. Grafika postaci jest super , a także murawa 3d robi wrażenie (szczególnie kiedy bramkarz wykonuje "piątkę"). Ale co do najważniejszego dla nas , czyli stadionów to nic się nie zmieniło (patrząc na stadion Wembley). Szkoda , że programiści z EA nie pomyśleli o nas. A co do grywalności jest lepsza niż w 08.
barwiej
Stadiums4fifa
Stadiums4fifa

Postprzez kewinziel 14 wrz 2008, o 21:50

to chyba sie Fifa im udała:P:P
jutro ją sobie od kolegi załatwie i też pośmigam
kewinziel

Następna strona

Powrót do Offtopic